Napitak za ravan stomak i mršavljenje – tajna je u psilijumu, biljnom izvoru vlakana!

Zdrava i izbalansirana ishrana ključ je svakog mršavljenja, uz fizičku aktivnost. Međutim, možete ubrzati metabolizam, smanjiti nadutost i skinuti masne naslage uz konzumiranje vlakana.

Vlakna su sastavni deo biljne hrane. Ima ih u voću, povrću, žitaricama, a naučno je dokazano da smanjuju apetit i regulišu probavu.

Savršen izvor biljnih vlakana jeste psilijum koji u zdravoj hrani možete naći u vidu praha, sjemenki i ljuspica. Psilijum je oblik vlakana iz ljuske sjemena indijske bokvice i u Indiji se koristi kao laksativ.

Prednposti psilijuma po zdravlje su brojne: poboljšava zdravlje digestivnog trakta, pomaže kod mršavljenja, pozitivno utiče na zdravlje srca, reguliše šećer, pomaže kod zatvora i smanjuje nadimanje.

Psilijum se često koristi u pravljenju beskvasnih hljebova, ne sadrži gluten, a dodaje se i u kolače jer je dokazano da smanjuje glikemijski indeks i sprječava naglo otpuštanje šećera u krv.

Za ovaj napitak za mršavljenje, odnosno za ravan stomak, potrebam vam je organski psilijum u prahu koji možete kupiti u bolje snadbjevenoj zdravoj hrani. U pola čaše vode sipajte dvije kašičice psilijuma i popijte jendom dnevno 30 minuta prije jela.

(Sensa)

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!